«αποτυπώσεις»

«αποτυπώσεις»

Παράλληλα με την προβολή της ταινίας «Mediterraneo: ο νόμος της θάλασσας», στο φουαγιέ του σινεμά «ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ», παρουσιάζεται μέρος της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της Μαρίας Δικαίου με τίτλο:
«αποτυπώσεις»
 
Πρόσωπα, άνθρωποι της καθημερινότητας μας, όπως στην ταινία «Mediterraneo” έτσι και στην έκθεση της Μαρίας Δικαίου αποτυπώνονται με την απλότητα και αμεσότητα πρωτόλειων υλικών και μέσων, η τέμπερα και το ξυλοκάρβουνο στο χαρτί και το χαρτόνι.
 
Προσωπογραφίες ατομικές ή ομαδικές, αποτυπώσεις μιας κοινωνικής κατάστασης ή μιας ολόκληρης εποχής στήνονται μπροστά στο θεατή. Πρωταγωνιστούν τα παιδιά και κυρίως οι γυναίκες που έναν αιώνα τώρα (1922 – 2022) βιώνουν τα γεγονότα στην πρώτη γραμμή συνήθως με τον πιο τραγικό τρόπο. Δεν είναι τυχαία στιγμιότυπα, δεν είναι απλά νούμερα, αλλά προσωπικότητες με ονόματα, οικογένειες, καταγωγή… με όνειρα, προσδοκίες, ιδανικά και δικαιώματα!
 
Έτσι η δύναμη της «τυχαίας» εικόνας αποκτά συμβολικό χαρακτήρα, συνδέεται με τη μνήμη και την ιστορία μας. Η λογική κάνει συσχετισμούς και εμβαθύνοντας ξεπερνά την πρώτη εντύπωση, δίνει στην «εικόνα» υπόσταση, περιεχόμενο και μήνυμα.
 
Η Ταινία «Mediterraneo» και οι «αποτυπώσεις» αποτελούν μια σύγχρονη κραυγή αγωνίας, έκφρασης και πολιτικής δέσμευσης που αξίζει να παρακολουθήσουμε.
 
Διάρκεια έκθεσης:
Σάββατο 24 Ιουνίου 2023 – Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *