Οι Humanlinks και ο Μικρόκοσμος με την “Paulette“

Οι humanlinks.gr και ο Κινηματογράφος Μικρόκοσμος / Mikrokosmos Cinema ( Λ. Συγγρού 106 ) σας καλωσορίζουν στην προβολή της ταινίας “Η συνταγή της Πωλέτ” (Paulette) την Τετάρτη 6/2/2019 και ώρα 17:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη προς το κοινό .

Η ταινία είναι κωμωδία Γαλλικής παραγωγής του 2012. Η σκηνοθεσία είναι του Jerome Enrico. Το σενάριο είναι συνεργασία του Jerome Enrico, της Bianca Olsen, της Laurie Aubanel και του Cyril Rambour. Πρωταγωνιστεί η Bernadette Lafont.

Υπόθεση:
Η Paulette και ο άντρας της είχαν ένα εστιατόριο. Τώρα η ξενοφοβική γριά ζει μόνη της σε μια φτωχογειτονιά. Η σύνταξη της είναι πολύ μικρή για να τα βγάλει πέρα. Τα έπιπλα και η τηλεόραση της κατάσχονται. Είναι τόσο απελπισμένη, που στρέφεται στο εμπόριο κάνναβης. Έτσι ζητάει δουλειά από έναν έμπορο, τον Vito. Aντί να προωθεί την κάνναβη ομως, την χρησιμοποιεί για να φτιάχνει γλυκά και μπισκότα…

Οι humanlinks.gr – Ανθρώπινοι Σύνδεσμοι είναι μια ομάδα αυτοβοήθειας, ανθρώπων που δοκιμάστηκε στο παρελθόν σε θέματα ψυχικής υγείας. Συστάσθηκαν ως ομάδα πριν από 13 χρόνια περίπου και αναπτύσουν Προγράμματα έκφρασης, πολιτισμού, ομάδες υποστήριξης και εμψύχωσης, αθλητισμού, τέχνης, εκδρομές, διαπολιτισμικά γεύματα και συναυλίες. Κάθε χρόνο οργανώνουν φεστιβάλ για την ψυχική υγεία (http://festival.humanlinks.gr/en/humanlinks-2/). Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους ξεκίνησαν συνεργασία με τον κινηματογράφο «Μικρόκοσμος» με τακτικές προβολές ταινιών πάνω σε θέματα ψυχικής υγείας και όχι μόνον. Τις προβολές οργανώνει και συντονίζει η ομάδα σινεμά των Humanlinks με την εποπτεία του «Μικρόκοσμος».

«Όπως εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο, έχω υποστεί αλλεπάλληλους εγκλεισμούς σε νοσοκομεία. Έχω πάρει αμέτρητα κατασταλτικά φάρμακα, έχω αισθανθεί την πλήρη αποσύνδεση από τον εαυτό και το περιβάλλον μου. Παρόλα αυτά δέχτηκα να πάω σε ένα πλαίσιο υποστήριξης ατόμων με ψυχικά προβλήματα. Εκεί ένιωσα για πρώτη φορά στην ζωή μου ότι υπήρχαν άνθρωποι που με καταλαβαίνουν, επειδή είχαν περάσει ανάλογες καταστάσεις. Ταυτίστηκα μαζί τους. Αισθάνθηκα ότι αναδύεται ελπίδα μέσα μου. Τότε αρχίζει το τρίτο και πιο ευτυχισμένο κεφάλαιο της ζωής μου. Πήρα μεγάλη βοήθεια ψυχολογικά και προοδευτικά αρχίσαμε να δημιουργούμε τον πυρήνα μιας ομάδας, η οποία θα είχε έναν άλλο τρόπο υποστήριξης και μια άλλη προσέγγιση.Σήμερα η ομάδα πλέον έχει μεγαλώσει. Συνδημιουργούμε τον τρόπο λειτουργείας της και στηρίζουμε ο ένας τον άλλο. Αισθάνομαι ότι βρίσκομαι στην πιο όμορφη οικογένεια που θα ήθελα να έχω.»
Νίκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *