Οι Ηumanlinks με Lost in Paris

Οι “Ηumanlinks” με “Lost in Paris” στο “Kινηματογράφος Mικρόκοσμος” την Τετάρτη 16/1 και ώρα 17:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη προς το κοινό

Οι “Ηumanlinks” και ο “Kινηματογράφος Mικρόκοσμος” ( Λεωφόρος Συγγρού 106 ) σας καλωσορίζουν στην προβολή της ταινίας “Lost in Paris” ( Χαμένοι στο Παρίσι) την Τετάρτη 16/1 και ώρα 17:00.

Η ταινία είναι μια κωμωδία Γαλλο – Βελγικής παραγωγής του 2016. Το σενάριο, η σκηνοθεσία και η παραγωγή είναι του Ντομινίκ Αμπέλ κια της Φιόνα Γκόρντον, οι οποίοι επίσης πρωταγωνιστούν.

Υπόθεση: Η Φιόνα που ζει στον Καναδά, δέχεται ένα γράμμα από την θεία της την Μάρθα που ζει στο Παρίσι, να την βοηθήσει γιατί πρόκειτε να εισαχθεί σε γηροκομείο σε ηλικία 88 ετών. Η Φιόνα έρχεται στο Παρίσι και διαπιστώνει ότι η θεία της αγνοείται. Στη συνέχεια έχει ένα ατύχημα και πέφτει στο ποτάμι χάνοντας την τσάντα της. Την τσάντα βρίσκει ένας άστεγος, ο Ντόμ ο οποίος με τα χρήματα θα δειπνήσει σε ένα ακριβό εστιατόριο. Εκεί θα πέσει κατα λάθος πάνω στην Φιόνα. Από εκεί και πέρα θα εκτυλιχτούν κωμικές καταστάσεις, με την θεία της Φιόνας να αγνοείται και τον Ντομ να ερωτεύεται την Φιόνα.

Οι Humanlinks – Ανθρώπινοι Σύνδεσμοι είναι μια ομάδα αυτοβοήθειας, ανθρώπων που δοκιμάστηκε στο παρελθόν σε θέματα ψυχικής υγείας. Συστάσθηκαν ως ομάδα πριν από 13 χρόνια περίπου και αναπτύσουν Προγράμματα έκφρασης, πολιτισμού, ομάδες υποστήριξης και εμψύχωσης, αθλητισμού, τέχνης, εκδρομές, διαπολιτισμικά γεύματα και συναυλίες. Κάθε χρόνο οργανώνουν φεστιβάλ για την ψυχική υγεία. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους ξεκίνησαν συνεργασία με τον κινηματογράφο «Μικρόκοσμος» με τακτικές προβολές ταινιών πάνω σε θέματα ψυχικής υγείας και όχι μόνον. Τις προβολές οργανώνει και συντονίζει η ομάδα σινεμά των Humanlinks με την εποπτεία του «Μικρόκοσμος».

“Αρχικά η θεματολογία των ταινιών που θα παρουσιάσουμε θα πραγματεύεται θέματα ψυχικής υγείας ενώ στην συνέχεια θα επεκταθούμε και σε άλλες ενότητες.
Θα θέλαμε κάποια στιγμή ο κόσμος να συνειδητοποιήσει ότι οι ψυχικές ασθένειες δεν είναι ένα “τέρας”, κάτι που θα πρέπει να φοβούνται. Και μεις που τις ζούμε και τις νιώθουμε στην καθημερινότητά μας, στο κάθε λεπτό μας δεν είμαστε άτομα μιας άλλης κατηγορίας αλλά αγωνιστές της ζωής. Αποδεχόμαστε το πρόβλημα μας και μαθαίνουμε τον εαυτό μας μέσα από αυτό. Είμαστε αυτό που είμαστε για κάποιο λόγο. Θεωρούμε ότι πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας και να πορευόμαστε με αυτά που μας δίνει η ζωή. Χωρίς αυτό να σημαίνει παραίτηση και μοιρολατρία αλλά μια συνεχή και επίμονη προσπάθεια αυτοβελτίωσης”
Άρτεμις, μέλος της ομάδας σινεμά των Humanlinks

Επικοινωνία:
Κώστας Καραμπουρνιώτης, συντονιστής ομάδα σινεμά humanlinks
info.humanlinks@gmail.com
Δελτίο Τύπου: Χρήστος Αντύπας, ιδρυτικό μέλος της ομάδας σινεμά humanlinks
Μικρόκοσμος 21 0923 0081

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *